• Βιοκλιματικό κτίριο με 7 κατοικίες και κατάστημα, Εύοσμος (άνω), κόμβος Μακρυγιάννη

  ΝΕΟ ΈΡΓΟ

  Βιοκλιματικό κτίριο με 7 κατοικίες και κατάστημα, Εύοσμος (άνω), κόμβος Μακρυγιάννη

Βιοκλιματικό κτίριο με 7 κατοικίες και κατάστημα, Εύοσμος (άνω), κόμβος Μακρυγιάννη

Σε οικόπεδο επιφάνειας 1.218,28 τ.μ., στο ύψος του κόμβου οδού Μακρυγιάννη και περιφερειακής, στα όρια Ευόσμου και Άνω Ηλιούπολης, κατασκευάζεται βιοκλιματικό κτίριο υψηλών προδιαγραφών, με έξι συνολικά διαμερίσματα των 3 υπνοδωματίων σε 1ο, 2ο, 3ο όροφο, μία μεζονέτα που αναπτύσσεται στον 4ο και 5ο  όροφο και ισόγειο κατάστημα, με πατάρι και υπόγεια αποθήκη.

Η υπό κατασκευή οικοδομή θα ανεγερθεί στο Ο.Τ. Γ679 (04Ν) της επέκτασης Ευόσμου, σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, με απρόσκοπτη θέα σε χώρους πρασίνου και δίπλα σε οργανωμένη αγορά.

Στην κατασκευή του πολυτελούς λειτουργικού κτιρίου θα εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνολογίες και θα χρησιμοποιηθούν υλικά εξαιρετικής ποιότητας, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση των κατασκευαστών, το κτίριο θα αποπερατωθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Στο νέο έργο του κόμβου οδού Μακρυγιάννη και περιφερειακής διαθέτουμε συνολικά επτά κατοικίες των 3 υπνοδωματίων και ένα κατάστημα.

Συγκεκριμένα:

ΙΣΟΓΕΙΟ
Κατάστημα: Μικτά 775,33 τ.μ. (καθαρά 466,90 τ.μ. και πατάρι 298,43) – Αποθήκη 408,20 τ.μ.

1ος
Δ1: Μικτά 128,58 τ.μ. (καθαρά 102,86 τ.μ.)
Δ2: Μικτά 120,60 τ.μ. (καθαρά 96,48 τ.μ.)

2ος
Δ1: Μικτά 128,58 τ.μ. (καθαρά 102,86 τ.μ.)
Δ2: Μικτά 120,60 τ.μ. (καθαρά 96,48 τ.μ.)

3ος
Δ1: Μικτά 128,58 τ.μ. (καθαρά 102,86 τ.μ.)
Δ2: Μικτά 120,60 τ.μ. (καθαρά 96,48 τ.μ.)

4ος  και 5ος
Δ1: Μικτά 146,04 τ.μ. (καθαρά 116,83 τ.μ.)

Όλες οι κατοικίες διαθέτουν θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο του οικοπέδου και αποθήκες στον υπόγειο χώρο.

Τεχνικές Πληροφορίες
 • Η προμήθεια των υλικών γίνεται πάντα από αναγνωρισμένες και πιστοποιημένες εταιρίες και τα συνεργεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι εξειδικευμένα με επιβεβαιωμένη εμπειρία σε παρόμοιες κατασκευές και εγκαταστάσεις.
 • Κατά την κατασκευή δίνεται μεγάλη προσοχή στο ζήτημα της μόνωσης, ώστε να επιτευχθεί η θερμομόνωση, ηχομόνωση, υγρομόνωση του κτιρίου, των κατοικιών και του καταστήματος, η προστασία τους από υγρασία, υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, ηχορρύπανση. Η σωστή μόνωση συμβάλλει στον περιορισμό του κόστους διαβίωσης των χρηστών, την άνετη και ποιοτική διαβίωση μέσα στις οικίες και την εξοικονόμηση ενέργειας  για θέρμανση και κλιματισμό.
 • Κάθε κατοικία θα θερμαίνεται με αυτόνομη αντλία θερμότητας και ενδοδαπέδια θέρμανση που ο συνδυασμός τους αποτελεί την τέλεια λύση για νέες κατασκευές.
 • Η αντλία θερμότητας είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό και μεταφέρει τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος στην οικία μέσω της ενδοδαπέδιας
 • Κάθε κατοικία θα διαθέτει ηλιακό θερμοσίφωνα, με την ανάληψη κόστους αγοράς, τοποθέτησης και σύνδεσης από την κατασκευάστρια εταιρία.
 • Στο δώμα του κτιρίου θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά από τα οποία θα τροφοδοτούνται όλες οι κοινόχρηστες παροχές, με στόχο να μειωθεί και το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου και συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 14,170 kWp για το κατάστημα και 8,175 kWp για τις κατοικίες, διασυνδεδεμένα στο δίκτυο με σύστημα αυτοπαραγωγής NET-METERING. Η παραγωγή της ενέργειάς τους θα συμψηφίζεται με το κοινόχρηστο ρεύμα που καταναλώνεται, για τις κατοικίες και με τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας για το κατάστημα.
 • Θα εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης.
 • Θα εγκατασταθούν μαγνητικές επαφές συστήματος συναγερμού και στον χώρο της εισόδου της οικοδομής  θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας που θα καλύπτουν την είσοδο στον περιβάλλοντα χώρο, στην οικοδομή και στο χώρο θέσεων στάθμευσης.
 • Η πόρτα για την είσοδο στον περιβάλλοντα χώρο της οικοδομής με κατεύθυνση προς τα ισόγεια parking, θα είναι αυτόματη ανοιγόμενη με control.
 • Στον χώρο των θέσεων στάθμευσης θα υπάρχει τοποθέτηση φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με απώτερο στόχο κάποια στιγμή να διαθέτουμε όλοι και όλες ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι οχήματα με μηχανές εσωτερικής καύσης.
 • Η φύτευση και ο φωτισμός του περιβάλλοντος χώρου γίνεται με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Οι οροφές και οι τοίχοι όλων των χώρων, αφού σπατουλαριστούν σε τρείς στρώσεις, θα βαφούν με πλαστικό χρώμα, οικολογικό, υψηλής ποιότητας για εσωτερική τοιχοποιία. Τα υλικά είναι φιλικά στο χρήστη και το περιβάλλον καθώς είναι πιστοποιημένα και πληρούν τα κριτήρια του οικολογικού σήματος Ecolabel της Ε.Ε. Δεν περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες και είναι σχεδόν άοσμα, καθιστώντας τα ιδανικά για εσωτερικούς χώρους που κατοικούνται και συνεισφέροντας στην εσωτερική ποιότητα του αέρα.
 • Για τα κουφώματα ισχύουν τα εξής: Όλα τα εξωτερικά κουφώματα των όψεων (μπαλκονόπορτες – παράθυρα) είναι άριστης ποιότητας από πιστοποιημένες εταιρείες, η θωρακισμένη πόρτα διαθέτει άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά και μέγιστη αντίσταση σε κάθε πιθανή διάρρηξη, το συνθετικό PVC κούφωμα GEALAN 8000IQ έχει πιστοποιήσεις ηχομόνωσης, θερμομόνωσης και ενεργειακής εξοικονόμησης, ενώ προβλέπεται χρήση διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων που ενισχύουν την άριστη θερμοπερατότητα των κουφωμάτων και αγγίζουν πάχος έως 41mm, το κούφωμα αλουμινίου EUROPA συρόμενο επάλληλο ανασηκούμενο ESS 47 για ανοίγματα άνω των 2,20 μέτρων αποτελεί ένα σύστημα υψηλών προδιαγραφών που συνδυάζει την άψογη λειτουργικότητα με την μοντέρνα αισθητική και οι εσωτερικές πόρτες είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικής ποιότητας πλακάζ και κόντρα πλακέ θαλάσσης και η συγκόλληση της κάσας γίνεται με φύλλο laminate.

 

Περισσότερα για τα Κουφώματα

 

 • Οι κουζίνες που τοποθετούνται είναι υψηλών προδιαγραφών με μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, με δυνατότητα εντοιχισμού των ηλεκτρικών συσκευών, ερμάρια και πόρτες που είναι κατασκευασμένα από μελαμίνη έγχρωμη 18mm, ύψος κρεμαστών ντουλαπιών στα 90cm, νεροχύτη της Sanitec με επιλογή μοντέλου από τον πελάτη.
 • Σε κάθε κατοικία, οι εσωτερικοί χώροι διαστρώνονται με πλακίδια δαπέδου πρώτης ποιότητας Ιταλικών & Ισπανικών εταιριών, διαστάσεων 30×60, 60×60, 60×120, 30×120, 20x120cm και η επένδυση των τοίχων στα μπάνια γίνεται σε ορθογώνια διάταξη, μέχρι το ύψος της οροφής, με διαστάσεις 30×60, 60×60, 60x120cm.
 • Σε κάθε λουτρό θα τοποθετηθούν ακρυλική μπανιέρα ή κτιστή ντουζιέρα με εντοιχιζόμενα είδη ντους και σε κάθε wc νιπτήρας και κρεμαστή λεκάνη με χωνευτό καζανάκι και όλα τα σχετικά εξαρτήματα.
 • Ο ανελκυστήρας θα είναι ανυψωτικής ικανότητας από 450 έως 750 Kg, ταχύτητας 1,00m/sec,  πολυτελούς εμφάνισης, επένδυση φορμάικας και γωνίες inox, θύρες ισογείου Inox και στάσεων μεταλλικές. Η διαδρομή του θα αρχίζει από το υπόγειο και θα τερματίζει στον τελευταίο όροφο.
 • Θα υπάρχει κεντρική κεραία ραδιοτηλεοπτικής λήψης και τα λαμβανόμενα σήματα θα διανέμονται στα διαμερίσματα με ανεξάρτητες γραμμές και μέσα από κατάλληλη ενισχυτική διάταξη.
 • Σχετικά με τα κάγκελα των κατοικιών, τα μεταλλικά στοιχεία του μπροστινού κιγκλιδώματος θα είναι από ανοξείδωτο (INOX) χάλυβα 304 σατινέ και θα έχουν τζάμια ασφαλείας τύπου securite 5+5  triplex. Το πίσω κιγκλίδωμα θα αποτελείται από μεταλλικά μέρη σιδήρου και η μπρόσθια όψη θα απαρτίζεται από οριζόντια τμήματα κοιλοδοκού.
 • Να σημειωθεί ότι η φόρτωση προϊόντων εκσκαφής, η μεταφορά και η εκφόρτωσή τους σε ειδικό χώρο, γίνονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) και με τη συνδρομή της ΑΝ.Α.ΒΕ. (Ανακύκλωση Αδρανών Βορείου Ελλάδος).

 

Περισσότερες Τεχνικές πληροφορίες

Αρχιτεκτονική Σχεδίαση

Η μελέτη των όψεων, ο σχεδιασμός και η μέριμνα για άρτια κατασκευή θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες των αγοραστών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά, τα οποία επιλέγονται για την πλήρη εναρμόνιση με το περιβάλλον. Ο καλαίσθητος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με τη χρήση αρίστης ποιότητας υλικών καθώς και η κατασκευή των επιμέρους εργασιών από προσωπικό έμπειρο και εξειδικευμένο, υπό την επίβλεψη μηχανικών της κατασκευάστριας εταιρείας, εξασφαλίζουν στο έργο διάρκεια, αντοχή στο πέρασμα του χρόνου (αισθητική και κατασκευαστική), ευχάριστη παραμονή και διαβίωση στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των κατοικιών.

Οι μελέτες που αφορούν στην κατασκευή συντάχθηκαν σύμφωνα με τους παρακάτω ισχύοντες κανονισμούς:

 1. Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός (Ε.Α.Κ.) 2000,
 2. Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (Ν.Ο.Κ.),
 3. Κτιριοδομικός Κανονισμός,
 4. Κανονισμοί ΔΕΔΔΗΕ,
 5. Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.).
Πιστοποιήσεις

Το έργο θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Διεθνές Σύστημα Πιστοποίησης Αειφόρου Ανάπτυξης L.E.E.D. (Leadership in Energy and Environmental Design) καθιστώντας το ως ένα κτίριο με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργειακή απόδοση, τη διάχυση φυσικού φωτός και τη βελτιστοποίηση της θέασης. Η πιστοποίηση με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη μεθοδολογία περιβαλλοντικής αξιολόγησης L.E.E.D. ενισχύει την εμπορική αξία των ακινήτων, διασφαλίζοντας ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον διαμονής και μειώνοντας την απαιτούμενη ενέργεια χρήσης κατά 20-30%.

Οι πιστοποιήσεις πράσινων κτιρίων, διαθέτουν μια σειρά από credits που αφορούν την ορθή επιλογή υλικών, όπως βαφές, συγκολλητικά, υλικά για δάπεδα, για οροφές κ.α. Τα υλικά πρέπει να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε πτητικές οργανικές ενώσεις, με πιστοποιητικά περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, τα οποία διασφαλίζουν πως είναι φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και τους χρήστες του κτιρίου.

 

Περισσότερα για την Περιβαλλοντική Πιστοποίηση με τη μέθοδο L.E.E.D.

Φυτεμένο Δώμα

Στο κτίριο θα τοποθετηθούν φυτεμένα δώματα συνολικής επιφάνειας 251,16 τ.μ.

με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Το φυτεμένο δώμα αποτελείται:

α) από ένα σύστημα πολυεπίπεδης διαστρωμάτωσης εξειδικευμένων υλικών το οποίο τοποθετείται πάνω από την μεμβράνη στεγανοποίησης και αποτελεί την υποδομή για την εγκατάσταση βλάστησης (αντιριζική μεμβράνη, αποστραγγιστικό σύστημα, φίλτρα, υποστρώματος ανάπτυξης φυτών),

β) τη βλάστηση και

γ) το δίκτυο άρδευσης για την διαχείριση της βλάστησης.

Τα φυτεμένα δώματα είναι γνωστά ως πράσινες στέγες, πράσινες οροφές, οροφόκηποι, greenroofs και ως παθητική τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, με προεξέχουσα χώρα εφαρμογής τη Γερμανία, καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες έχουν από το 2006 τις δικές τους προδιαγραφές,  βασισμένες στο Γερμανικό Πρότυπο, αλλά προσαρμοσμένες στις Αμερικανικές συνθήκες. Οδηγοί για την κατασκευή φυτεμένων δωμάτων έχουν συνταχθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κυριότερες λειτουργίες της βλάστησης που εγκαθίσταται στην οροφή των κτιρίων είναι: η βελτίωση του μικροκλίματος στην επιφάνεια της οροφής των κτιρίων με την αποφυγή ακραίων τιμών της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας, η προστασία του κτιρίου από τις ακραίες μεταβολές του περιβάλλοντος, η αύξηση της ατμοσφαιρικής υγρασίας με τον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων της σκόνης στην ατμόσφαιρα σε σχέση με στέγες που καλύπτονται από σκληρά υλικά, καθώς και η αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου.

 

Περισσότερα για τα Φυτεμένα Δώματα